Shoreham Extension

 


Shoreham Extension

shoram-plan.jpg

Brief:  Holiday House Extension

LocationShoreham, Victoria

Climate:  Temperate - Coastal

Architect:  Third Skin

Area:  57m2 + decks 35m2 

 

With a brief to renovate and extend a 1940’s farmhouse for weekend and holiday use, the extension was designed to add a new kitchen/dining area and bedroom to the existing house.

With a floor level dropping down from the existing living area, the new raised ceiling kitchen/dining volume positions the dining table at the centre of the house. Northern rural and eastern sea views are framed through timber windows, and fully opened up on a northern deck.

Living areas are finished in Habitech’s hoop ply interior finish, with the bedroom being finished in plasterboard over our wall panels.

The project was built to lock-up stage in two and a half weeks.