Rural Studio

 


Rural Studio

ruralstudio.jpg

Brief:  Rural Studio - expanding to 3 Bedroom House

LocationCentral Gippsland, Victoria

Climate:  Temperate

Architect:  Third Skin

Area: 1 Bedroom & Living 64m2 + 2 Bedroom 39m2 + Studio 16m2

 

The design for this rural artist's studio was influenced by our client's love of Japanese landscape design. He also recently milled a volume of timber (from a fallen Messmate) that he envisaged to use to form screening elements, engaging the building in the landscape.

The design utilises the strength and bracing of Habitech wall panels to create blade columns that, along with the long spanning performance of our roof system, cost effectively create screening to an enclosed courtyard settled back into the sloping site.

The project has been designed to be built in stages. An initial building provides accommodation for short stays, and a second stage provides further bedrooms and a wet area.